12.3.06

Licor de flors

Chupito fuerte o suave?

Aquesta es una pregunta freqüent als restaurants xinesos. Normalment es respon "suave", ja que no crema tant i sembla que no afecti. Res mes lluny de la veritat.

El licor de flors es traicioner. Sembla que no faci res. Fresquet entra bé. És suau, però en realitat es una bomba de rellotgeria.

S'espera a l'estomac nedant amb tot el que hagis ingerit. S'amaga i espera que tot el menjar que pugui fer de coixí es digereixi. Es va fent gran amb cada minut que passa. S'espera a que t'hagis begut una birra o un cubata. I quan l'efecte de l'alcohol comença a fer-se notar, ell ataca. Sense cap mena de pietat. No té escrúpols. Et reventa l'estomac, et mareja i, per si fos poc, et deixa una ressaca de collons.

I digo yo... vols dir que no es una arma biològica per fer que l'imperi xinés s'extengui per tot el món? Vols dir que no es volen carregar totes les neurones? Vols dir que no es una conspiració a llarg termini per després atacar sense pietat com fa el licor de flors?

Penseu. Reflexioneu. Treieu conclusions. Però plasmeu en paper o en format digital aquestes conclusions abans d'anar un altre cop al xino, perquè allà estara esperant-vos el licor de flors, amagat redera de la familia feliz.