12.2.06

La censura de la SGAE

Doncs si.

Tots sabem que la SGAE es una societat creada per vetllar pels interessos dels autors i editors. Una idea molt lloable.

El que no es tant lloable son els fums que tenen.

El canon als cds: pq collons han de ficar un canon als cds per "protegir als autors" si hi ha molts cds que no es graben amb musica, sinó amb dades, com ara copies de seguretat.
Si aquest canon es per protegir els autors, si jo creo un texte, relat, poesia, novel·la i la grabo en un cd, estic pagant pq em donguin una pasta, no? M'estan protegint pq soc un autor. Doncs perquè no cobro un duro de la SGAE???

Censura: frikipedia, una pagina d'humor que es dedicava a publicar posts sobre coses frikis, com ara series de televisio antigues, ha estat clausurada. Perquè? Perque la SGAE l'ha denunciat. I perquè l'ha denunciat? Per un article que parlava sobre ella. I digo yo... que fa l'andreu bonafuente per la tele? I com es que no han denunciat a un munt de programes de paramount comedy? Perquè collons han de denunciar a un pobre tiu que te una pàgina d'humor on publica articles (cosa que el converteix en autor) per dir alguna cosa que no agrada a aquesta societat?

Senyors de la SGAE, perquè no em denuncien a mi també? No estic dient res bo sobre vostès. Perquè aixo si. Son un senyors. Uns senyors que a base de cobrar per deixar emetre musica, per cobrar per cadascun dels cds que compres, per emportar-se una part de cada edició de llibre o cd, etc, s'estan embutxacant una pasta amb la que després van a restaurants cars, es compren roba cara, porten cotxes cars, tenen cases grans i viuen com senyors.

Autors, hi ha maneres millors que pagar a la SGAE per protegir els projectes, noveles, cançons, o qualsevol cosa per la que cobri la SGAE, i és la següent:

Enviar-se a un mateix una copia del projecte en un sobre o paquet tancat per correu certificat i no obrir-lo mai. El segell de correus porta la data, així que en el cas de que algu copi la vostra idea, llibre, text, musica, el que sigui, podeu demostrar que vosaltres ho vàreu fer abans gracies al caràcter oficial del segell de correus.

La SGAE te advocats. Nosaltres tenim internet, els sms, les trucades, les cartes i tot el que creguem necessari per avisar-nos i fer que deixi d'estafar-nos.

Ah, si! Em deixava una cosa a dir. Senyors de la SGAE, amb el canon als cds, heu legalitzat la pirateria.

Espero la vostra denuncia.